sâmbătă, 2 februarie 2008

Nokia la Cluj, Samsung la Oradea


Dupa ce acum cateva zile se lansa primiul telefon facut de Nokia in Romania, azi aflam ca Hanil Electronics va deschide in Romania prima fabrica de monitoare Samsung de la noi.
Zona vizata de catre corporatia coreana este Oradea. Acesti urmeaza sa construiasca un parc industrial in care vor fi aduse si alte doua compani Koam şi Dong Yang, companii ce produc componente pentru monitoare.
Suma investita va fi de aproximativ de 40 de milioane de euro, astfel se vor creea in jur de 3000 de locuri de munca, iar compania declara ca pana in 2011 vor produce in jur de 8 milioane de unitati pe an.
Surse ziare.ro, zf.ro
Pentru cei care nu stiu iata un scurt istoric al companiei.
In luna Decembrie 1986 se infiinteaza HANIL Electronics iar in 1987 este inregistrata drept "supllier Home Appliance Division of Samsung Electronics".
In 1992 incepe sa produca pentru IBM rezistente bobinate de putere (sper ca traducerea sa fie corecta)
A doua jumatate a anilor '90mai exact anii 1996, 1997, 1998 si 1999 compania se extinde in Malaesia, USA, Mexic, Hong Kong si China
In 2007 se deschide filiala din Romania.
Istoria completa a HANIL Electronics CO. LTD

La cum reactioneaza romanii nostrii o sa cera in scurt timp magazinelor produse fabricate in China si se vor feri de cele facute la noi...

2 comentarii:

Unknown spunea...

Daca firma se respecta si isi asigura calitatea produselor. Nu va conta ca sunt in Romania sau in China. Produsul e la fel. Dar daca se lasa pe mana romanilor...atunci o sa ne ferim de orice produs facut in Romania. Oamenii astia vin si investesc la noi, vor sa ne ajute, dar romanul tot roman. S-a nascut poet, frate cu codru, si fura cat poate duce si peste

Anonim spunea...

partial corect, la ce ma refeream eu este cum consumatorii din romania fug de perodusele fabricate in china, intro piata in care majoritatea producatorilor de IT fabrica in China.
Vechile prejudecati despre produsele "chinezezesti" inca ne bantuie si creeaza frustrari fara rost si la care nu exista rezolvare.
Producatorii pentru asi scadea costurile de productie si preturile de vanzare vor produce acolo unde este mai ieftin vezi China, Romania , etc. si nu dupa cum considera consumatorii.
Lucian Condruz a avut un post foarte bun pe acesta tema http://blog.emag.ro/2007/08/09/made-in-chinademistificare/
Iar eu sunt de acord cu el, oricine are un minim de cunostinte despre ce inseamna piata de IT nu se uita la tara in care se produce produsul ci la brand si caracteristici