miercuri, 20 februarie 2008

Fidel Castro renunta dupa 47 de ani la conducerea Cubei


Cel mai longeviv dictator comunist a renuntat la functia de conducere a statului cubanez in urma unor probleme de sanatate ce l-au tinut departe de scena politica peste 1 an si jumatate.
Sursa Hotnews.
Dupa ce o viata intrega a condus Cuba in numele "poporului" catre idealurile socialiste, El lider maximo" preda putearea, evident nu poporului, ci fratelui sau Raul Castro. Pe scurt, acum in Cuba s-a instaurat un stat monarhico-comunist (daca poate exista asa ceva), instituindu-se o linie monarhica castrista.
Daca sperati ca acesta schimbare sa duca la o noua perestroika sau vreun comunism cu "fata umana" va recomand sa nu va avantati prea tare.Oricat de ciudat ar parea, Fidel chiar avea sustinerea unei parti a populatiei (de altfel si Ceausescu ii avea si inca ii mai are pe cate unii), mai putin cei care se ineaca incercand sa fuga in SUA si nici nu se prea omoara cu revolutiile si asa ei sunt intr-o continua revolutie socialista.

duminică, 17 februarie 2008

Kosovo - cel mai nou stat de pe harta Europei


Dupa ce in urma cu ceva ani americanii au legat democratia de bombe si le-au arucat in cap sarbilor, azi provincia Kosovo si-a proclamat oficial independenta devenind stat de sine statator.
Evident ca problemele nu se termina aici, presedintele sarb Boris Tadicia a declarat ca statul sarb nu va recunoaste niciodata un "stat fals" si ca va incerca pe toate caile diplomatice sa obtina anularea declaratiei de independenta.
In tot acest timp la Pristina oamenii au iesit pe strazi de bucurie, incingand hore.
Dar problemele nu se termina aici, marile puteri sustin independenta noului stat SUA, Marea Britanie, pe cand Rusia si Serbia se opun cu inversunare.
Daca erati curiosi Romania se va opune si ea si nu va recunoaste noul stat.
Sursa Hotnews.
Parere personala: Balcanii nu se vor linisti niciodata, decat daca dispar sub ape...