vineri, 28 decembrie 2007

Asa de sfarsit de an

Colegul meu Alex s-a gandit sa ne faca un cadou prezentand departamentul :)) Relatii Clienti.
Ii multumim si ii uram sa fie la fel de vesel si pus pe glume si in 2008.

La multi ani Alex si voua tuturor colegilor mei!

miercuri, 26 decembrie 2007

Romanii si fraudele online

O stire vazuta azi la tv si apoi citita pe tehnopol mi-a adus aminte de o carte citita in anul trei de facultate "Psihologia poporului roman" de Radulescu Motru.
Partial m-a amuzat, cred ca suntem singurul popor care cum gaseste o modalitate noua de a intra in legarura cu alti oameni incep sa o foloseasca pentru furt.
La inceputul anilor '90 am reusit sa ii invatam pe nemti ca magazinele trebuie sa aiba sisteme de securitate la intrare, apoi pe francezi sa isi fereasca mai abitir ca inainte portofelele in metrou sau la promenada pe Champs Elysées . Acum am ingrozit Italia si mai nou (*sau mai vechi) romanii fura pe internet...
Se fraudeaza licitatii pe ebay, se fura coduri de carduri, se incerca cumparaturi cu carduri false din magazinele online romanesti... mai exact se fura (sau se incearca) ca in codru. Pare ca cei 50 de ani de comunism atat a putut insera in capetele romaniilor, ca daca vor sa se descurce in viata trebuie sa fure. "A te descurca" a ajuns la rang de arta .
Pe nimic nu se pune mai mult pret decat pe foloase provenite din orice altceva decat munca cinstita. Ba chiar au aparut si anecdote ."Daca vrei sai ai bani nu pierde timpul cu un servici" (cine se se ocupa si de interviurile de angajare poate observa tipul asta de atitudinea la peste 60% din candidati).
Cei de la eBay au trimis experti pentru a pune capat fraudei sau cel putint pentru a ajuta autoritatile sincer le doresc succes, din pacate nu a am nici un fel de incredere ca ar putea rezolva ceva.
Toate astea imi provoaca o scarba profunda si un singur lucru stau sa ma intreb oare se va educa si civliza vreodatata poporul asta??

luni, 24 decembrie 2007

Ajun de Craciun la servici

Salutare tie cititorule, un ajun fericit nu?
Da sau nu acum depinde cum vezi situatia, daca stand la birou si vazand unde este marfa x, cand s-a livrat y, suna clientul z sa vezi daca este multumit de produse, ti se pare ca esti si tu un pic Mos Craciun... da e bine, dar daca te gandesti ca in loc sa te duci si tu la randul tau la cumparaturi de cadouri (mai am unul de luat si eu pentru iubita mea, sper sa mai apuc alfel si in ziua de Craciun tot la birou o sa vin) stai la munca, poti fi sigur ca nu este placut.
Daca ma plang? Sincer nu, de destui ani stau in ajun de Craciun sau Revelion la servici veghind asupra satisfactiei clientiilor.
Daca este liber, doar este 24 DEC.?? Pai cum sa fie: lumea suna, trimite mailuri, vine la sediu, ameninta ca se va duce la concurenta , dar in final cumpara. Cumpara orice, oricat necontand de unde sunt (Andreea imi spunea de dimineatza ca un client din Focsani a zis ca vine el repede la noi la sediu sa isi ia un telefon, daca nu putem livra in tara :@)

Deci toate sunt bine si in paramenti, de povestit as mai povesti dar trebuie sa ma duc sa vad cum decurge treaba in depozit.