sâmbătă, 16 februarie 2008

Valentine's Day si magazinele online


Gecad ePayment anunta printr-un comunicat de presa ca in perioada 15 ianuarie -14 februarie vanzarile magazinelor online au depasit cu 21% pe cele din decembrie.
Vanzarile de Valentine's Day 2008 au fost de doua ori mai mari decat in anul precedent.
Primul loc l-a avut cumpararea serviciilor de turism si de transport 32%.
Vanzarea de produse specifice acestei sarbatori au fost doar 6% din totalul tranzactiilor.

Pai sa nu mai zica nimeni ca romanul nu este romantic si nu face investitii de ziua indragostilor, ba uite ca face si vazand care a fost delirul din magazine sumele rulate prin platile online nu sunt decat o foarte mica parte din cat s-a cheltuit in aceasta perioada.

vineri, 15 februarie 2008

Timpuri Noi - Tata


Timpuri Noi nu mai este o formatie ce trebuie prezentata si de altfel nici melodia la care m-am oprit azi.
Cautand despre ce s-a scris despre ea, am vazut ca s-a scris foarte mult si ma intrebam daca mai merita sa scriu si eu.
M-am hotarat sa scriu totusi, nu m-a mai miscat asa o melodie de destul timp.
Videoclipul s-a scris ca este simplu, eu spun ca este exact ce avea acesta melodie nevoie, un videoclip alb-negru si care, prin personajele ce se perinda cadru cu cadru, face mai mult decat orice alta regie oricat de elaborata ar fi.

Dan Iliescu si de acesta data a dovedit ca stie sa scrie muzica si sa o interpreteze.

"Tata", se regaseste pe albumul "Back in business” aparut in 2006. Primul extras pe sigle al acestui album a fost "Umbrela", melodie ce se inscrie in linia bine stiuta a formatiei.

In continuare, o sa va pun la dispozitie amandoua videoclipurile pentru a nu cadea chiar asa tare in plasa melancoliei.


joi, 14 februarie 2008

Green Street Hooligans (2005)


Chiar daca cu intarziere, abia acum a vazut filmul lui Lexi Alexander - Green Street Hooligans.
Pe langa surpriza de a-l revedea pe Elijah Wood intr-un rol ce nu credeam ca i se potriveste.
Povestirea are ca erou principal pe Matt un tanar ce este exmatriculat de la Harvard, unde era student la jurnalism, din cauza unui coleg narcoman.
Ajungand la sora lui ce era casatorita la Londra, acesta ajunge sa descopere lumea suporterilor fanatici ai lui West Ham United, ulterior devenind chiar el membru al gastii. Nu are rost sa stau sa va povestesc filmul, mai bine il vizionati chiar voi.
Eu nu am treaba cu fotbalul, nu tin cu nici o echipa si nici nu inteleg de ce si cum poate crea asemenea pasiuni, dar filmul va garantez ca va prinde de la primele secvente. Este dur, multe secvente au mai mult sange ca un film de razboi american de clasa C, este un film activ, foarte multe cadre dinamice , mai pe scurt daca nu sunteti sub medicatie sau prea obositi nu aveti cum sa va plictisiti la acest film, iar cine este pasionat de fotbal poate il va "simti" mai bine ca mine.
Poate de acum o sa tin si eu cu United, cine stie...

West Ham United - I'm Forever Blowing Bubbles Lyrics

I'm forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air
They fly so high, nearly reach the sky
And like my dreams they fade and die

Fortune's always hiding,
I've looked everywhere
I'm forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air
United! (clap hands) united! (clap hands)

miercuri, 13 februarie 2008

Romanii si muzica... proasta

Nu sunt meloman, nu am ureche muzicala si nu sunt in stare sa reproduc/ recunosc nici macar doua note, dar imi place sa ascult muzica, asta este clar.
Nu o sa va povestesc despre genurile mele preferate si nici despre cat am dat din cap in adolescenta (ma mir ca mai sta la locul lui:P) dar am simtit nevoia sa imi scriu si eu parerea despre ce inghit masele la acest capitol. Sa fiu direct: porcarii, jeguri, subcultuta... bleach.
Ma uitam ieri la emisiunea lui Liviu Mihaiu de pe TR1, invitatii discutau despre muzica, mai exact fenomenul manelelor. Printre invitati: George Pruteanu, Dan Grigore, Mihai Margineanu, Vali Vijelie, etc.. Concluziiile la care s-a ajuns si argumentele fiecaruia dintre acestia, pro sau contra nu fac obiectul discutiei aici, dar mi-a ramas in cap un lucru spus de catre reprezentantii manelistilor (nu am retinut cum il cheama). Raspundea la intrebarea de ce canta manele, raspunsul suna cam asa "... nu ne-am putut ridica mai mult, chiar daca am fi vrut sa cantam alt gen si asta s-a cerut."(n.r. citat aproximativ).

Pai ce vreti mai clar de atat, asta cere omul asta ii dam si aici nu vorbesc despre muzica lautareasca "clasica" care chiar este muzica si mai are si ceva versuri, nu sunt ele capodopere dar macar au sens si nu sunt imbecile. Vorbim despre cufureala asta muzicala care se aude in fiecare dimineata la colt in piata cand ma duc la metrou (sau in noaptea de revelion la toate televiziunile, cine a petrecut revelionul cu familia si avea si tv -ul deschis ma intelege).

Dar sa va spun si de ce m-am hotarat sa scriu despre subiectul asta. Acum doua zile aflu ca a existat in 2007 ( se pare ca nu sut deloc la curent cu ce este la moda) o melodie promovata de radio 21 (ce mandrete era radio XXI si ce este chestia asta de acum), numita JAGA JAGA.
Ok zic sa o ascultam, o ascultam si... o tampeala cu versuri idioate, cantata cu un accent moldovenesc care nu isi gaseste rostul decat pentru a masca niste rime facute prost dar pe care se poate incinge o hora.
Azi gasesc tot pe net varianta originala a melodiei, in limba rusa (o limba foarte melodioasa dar din care nu stiu o iota chit ca am facut 5 ani in scoala) cu un videoclip reusit si cu o aranjare muzicala placuta. Si de aici s-a iscat totul, intreband de ce a placut asa de mult varianta romaneasca si cea originala nu sau mai putin, raspunsula fost "pai pasta ce hore incingeam la discoteca" si oricum sa nu o iau in tragic ca este doar o parodie.
Pai parodie sa fie dar sa si scrie pe ea, pentru ca romanul simplu nu stie ca este parodie si o ia de buna si nu rade cand o aude si zice ca este o melodie marfa si se pune pe horit si o cere sa se difuzeze intruna si este tare vesel cand o aude ba chiar o fredoneaza. Pai cum sa nu se tampeasca romanul daca dupa ce toata ziua asculta numai rahaturi ii mai dai si o "parodie" din care el ajunge sa faca hit.

Oricum speranta inca exista , concerte Nightwish, Hagard sau Compay Segundo inca se tin cu casa inchisa asa ca scapare inca avem.
La final o sa impartasesc cu voi un videoclip care chiar consider ca merita vazut si ascultat.

marți, 12 februarie 2008

Leapsa: Care este cea mai urata zi a saptamanii?

Am primit leapsa de la Alex.
De multe ori imi dau seama ca intrebari de care mai banale , daca vrei sa le dai un raspuns serios, te pun in dificultate. Eu oricum trebuie sa ma antrenez, (un copil pune tot felul de intrebari ciudate) asa ca sa vedem daca imi iese..:))
Eu fiind mai clasic si dau ca vredict, cea mai urata zi a saptamanii: Luni.
De fieacare data Luni am de rezolvat belele de parca Sambata si Duminica ar fi zile normale de lucru...

Dau mai departe, leapsa ajunge acum la Sorin si la Ktrink.