joi, 27 martie 2008

Profesorul George Pruteanu a trecut in nefiinta


In acesta seeara George Pruteanu , cunoscutul lingvist, politician si om de televiziune, a decedat in urma unui infarct miocardic, la varsta de 61 de ani.
Din pacate a disparut unul dintre putinii care se luptau cu proasta crestere, mitocania si tigania, ce a cuprins Romania ultimilor ani si care chiar credeau, ca un stop de educatie poate deschide mintile si inimile.
Probabil nimeni nu se va inghesui sa ii ia locul, acesta nefiind nici pe departe unul tocmai comod.
Dumneazeu sa-l ierte.

Traficul in Bucuresti - un apel la bun simt

Nu o sa repet si aici ca traficul in Bucuresti este sugrumat, ar fi de prisos.
Azi vreau sa fac un apel de bun simt la soferii care citesc acest blog.
De ce spun bun simt? A respecta regulile de circulatie este obligatoriu din punct de vedere legal, dar cand nu mai este loc de "crosetarea " trafcului, incalcarea regulilor de circulatie este nesimtire pe fata.
Orice incalcare a liniilor de tramvai, orice intoarcere de pe banda 1 pe banda 3 chiar la semafor , sau pur si simplu bagatul in fata altora, sub diferite scuze, ca se grabea, ca aprimit telefon si trebuia sa intoarca, ca era nervos sau pentru ca restul sunt prosti si doar el este destept, este mitocanie, nesimtire.
Evident nimanui nu ii place sa stea in inchesuiala si majoritatea se grabesc, ce nu inteleg eu este de ce nu isi dau seama ca asa de fapt incurca mai rau traficul, nerezolvand nimic, decat sa isi toceasca nervii sa loveasca masiniile si mai nou, sa se impuste cu alti participanti la trafic.

Traim intr-un oras plin de neamuri proaste.

marți, 25 martie 2008

Summit-ul NATO - restrictii pietonale si culoare unice

Summi-tul ce se aproprie devine un subiect din ce in ce mai aprins printre Bucuresteni, nu neaparat pentru ca romanii sunt impresionati de multimea de oficialitati ce ne vor calca pragul, cat din cauza masurilor de securitate impuse.
Si cand te gandesti ca intr-un Bucuresti deja sufocat de santiere vor mai exista si restrictii de circulatie si pietonale, iti vine sa te urci ca musca pe pereti.
Sorin ne anunta ca de azi, se schimba si codul de alerta terorista, acesta fiind GALBEN-moderat.
Definiatia acestui cod este - "MODERAT - Informaţiile disponibile şi evenimentele recente evidenţiază că există risc general de producere a unor atentate teroriste şi se estimează că un atentat este posibil."


luni, 24 martie 2008

Lepasa de la Sorin Kili- Ce-as face de-as fi dictator de Mizil

Tare subiect, cred ca fiecare avem in noi ceva dintr-un micut dictator, chiar daca nu recunoastem.
Eu am primit leapsa de la Sorin, cum a ajuns ea la mine?... incurcate sunt caile internetului, asa ca sa nu ne batem prea mult capul.
Pai daca as fi dictator , la Mizil sau aiurea, cred ca mi-ar pasa daor de mine, asa ca as fi un dictator veritabil. As afisa un discurs populist, invocand binele general, si as pune toata suflara sa munceasca pentru a-mi spori averea si puterea.
Pe toti cei care ar ridica intrebari cu privire la legitimitatea actiunilor mele , i-as reduce la tacere, incarcerandu-i.
Ce ziceti, daca candidez, ma votati??? =))
Leapsa o trimit si eu la Andrei si la Alex.

Romania in vizorul marilor investitori online

Pe data de 19 MArtie 2006, la Bruxelles a avut loc conferinta Plugg 2008.
Intre discutiile avute cu acesta ocazie, s-a pronutat si numele Romaniei, acesta fiind considerata drept interesanta de catre investitorii din zona online.
Yuntaa este una din companiile ce si-a manifestat deschis interesul de a intra pe piata din Romania.
"„Incepem in Belgia, apoi mergem incet spre Olanda, Germania, Franta, Italia, Spania, Portugalia. Apoi tintim spre Romania, Croatia, Cehia, Rusia. Vom traduce website-ul in aceste limbi si vrem sa avem o prezenta locala in tara voastra si in celelalte”, a spus Jan Lambrechts, fondatorul companiei."
Conform [rezentarii facute de catre siteul sursa "Yuntaa este un serviciu de stocare online a fisierelor si de administrare a activitatilor zilnice online. Cu un cont gratuit la Yuntaa, poti face tot ceea ce faci pe un calculator care ruleaza pe un sistem de operare cum ar fi Windows"
Sursa Euractiv.ro.

In acest moment , la noi, cel mai mare investtitor online, ca si forta financiara nu ca valoare a investitiei, este grupul NCH, acesta detinand compania Netbridge Development aka. trafic.ro.
Astept sa vad cand vor veni in Romania si investitori ca Amazon.com, Yahoo sau Google.

Ce face o pisica de foame - partea a doua

Acum o vreme va aratam ce face o pisica de foame.
Azi revin cu un filmulet, la fel de reusit ca si primul :D