sâmbătă, 22 martie 2008

Summit-ul NATO - restrictiile rutiere din Bucuresti


Evident ca normele de securitate ce se impun la un asemenea eveniment sunt drastice.
Un aspect foarte important este deplasarea coloanelor oficiale prin oras, astfel siteul oficial al evenimentului, pune la dispozitia celor interesati, arterele ce vor avea limitari si restrictii de trafic.


"In perioada 02-04 aprilie a.c., se vor introduce restricţii de circulaţie, necesare asigurării deplasării în bune condiţii a coloanelor oficiale participante la Summit-ul NATO, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Se va delimita un culoar unic pentru deplasarea coloanelor oficiale de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă la Palatul Parlamentului. Separarea culoarului va fi materializată prin mijloace auxiliare de semnalizare, fiind interzisă pătrunderea pe acesta.

Pe Şos. Bucureşti-Ploieşti, de la aeroport până la Piaţa Presei Libere, culoarul unic va cuprinde benzile 2 si 3 de circulaţie, pe ambele sensuri. Circulaţia autovehiculelor va fi permisă, în exteriorul culoarului, pe prima bandă de circulaţie, în ambele sensuri.

Pe Şos. Kiseleff între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf va fi interzisă circulaţia autovehiculelor pe segmentul central, aceasta desfăşurându-se pe arterele laterale.

Va fi închisă circulaţia pe Şos. Kiseleff între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei şi în continuare, pe Calea Victoriei până la Podul Naţiunile Unite şi pe B-dul Naţiunile Unite.

Va fi închisă circulaţia în perimetrul Palatul Parlamentului respectiv Str. Izvor, Calea 13 Septembrie între Şos. Panduri şi B-dul Libertăţii, B-dul Unirii între B-dul I.C.Bratianu şi Piaţa Constituţiei şi pe B-dul Libertăţii.

Tot acest traseu, începând de la Aeroportul Henri Coandă până la Palatul Parlamentului, va putea fi traversat doar în următoarele puncte: Şos. Bucureşti Ploieşti- B-dul Aerogării, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff- Str. Arhitect Ion Mincu, Calea Victoriei- B-dul Dacia, Calea Victoriei- B-dul Regina Elisabeta, Calea Victoriei- Pod Naţiunile Unite, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În data de 2 aprilie a.c., se va interzice circulaţia rutieră pe B-dul Regina Elisabeta, B-dul Eroii Sanitari şi în perimetrul Palatului Cotroceni respectiv Şos. Cotroceni, între Pod Cotroceni şi Piaţa Leu, Str. Dr.Gheorghe Marinescu, B-dul Geniului pe sensul dinspre Şos Panduri către Piaţa Leu. Traversarea acestui tronson se va putea realiza la P-ţa Operei şi la intersecţia B-dul Eroilor - B-dul Eroii Sanitari.

Oprirea şi parcarea autovehiculelor va fi interzisă pe traseele menţionate la butonul culoar unic, atât pe carosabil cât şi pe trotuar, pe străzile ce acced către culoar, pe o distanta de 10-15 metri, precum şi în perimetrul obiectivelor.

La data de 29 martie a.c., va avea loc simularea realizării măsurilor din perioada Summit-ului, inclusiv prin realizarea culoarului unic.

În această zi, precum şi în intervalul 02-04 aprilie, semnalizarea rutieră va fi modificată şi completată cu indicatoare de orientare."

Pentru detalii complete, clik aici.

Poze de la 4tuning days 2008 by Bughy ft. Nikon s51

Amicul Bughy imi tot povestea de ce poze face aparatul lui un Nikon s51. Desigur, Nikon face aparate foto in care poti avea toata increderea, dar ca sa ma convinga de calitatea pozelor si sa ma si introduca in atmosfera pe care a gustat-o la 4tuning-days-2008 ( eu nu am ajuns din pacate) mi-a dat cateva poze si un filmulet, pe care le impartesesc si cu voi. : d
Ce sa mai zic.. coolpix, omu' stie ce sa faca cu aparatul iar sursele de inspiratie erau gramada
Enjoy!!


vineri, 21 martie 2008

Meciul Rapid- Steaua a facut rating

Titlul in mod normal nu ar trebui sa zica nimic nou. Era un derby si normal sa faca rating, dar de data acesta nu a facut deoarece, ar fi fost un meci nemaipomenit, ci pentru ca a fost intrerupt prematur de arbitru.
Despre ce si cum nu am sa scriu pentru ca nu ma intereseaza, dar m-a distrat titlul vazut in ziar, meciurile de fotbal ajung sa faca audiente record, nu pentru calitatea lor ci din cauza bataiilor colaterale jocului.
Sursa Hotnews.

Primarii si cabinele de sex din Bucuresti

Via Andrei Vizitiu, am citi despre o noua idee venita edililor din Bucuresti - cabine pentru sex in parcuri.

Am citit, acum scriu si tot nu imi revin.
Mai fratilor cat de imbecil sa fi si sa te gandesti ca asa rezolvi problemele tineretului referitoare la sex sau ale igienei... sau ori ce alta justificare or mai aduce.
Pai domnilor consilieri, directori sau ce sunteti perin primarii, daca vreti sa nu mai fie probleme cu tinerii ce faca sex in parcuri introduseti ore de sexologie in scoala, sa pricepa si ala de 16, 17 ani ca nu ii pui fusta in cap femeii chiar cand iti vine si ca iesitul la monta in parc este ok doar pentru caini.
Iar daca vreti sa faceti ceva pentru Bucuresti: faceti curat, spalati strazile, astupati gropile (dar nu cu nisip), constrangeti ca firmele de constructii, ce au desfundat orasul asta, sa isi respectele termenele de executie ( apropos de asta, daca cineva crede la statia de metrou de la Bucur Obor va fi inchisa doar doua luni sa mi-l aratati si mie) si mai lasati tampeniile.
Da acum tot eu ma gandesc, Bucurestiul se vrea a fioras European , iar nu de mult la Amsterdam , consiliul a aprobat ca in nu stiu ce parc central, sa fie legal sexul in spatiul public ( aer liber si sex , ce iti poti dori mai mult) si poate daia , dar de, noi mai pudici .. cu cabine.

miercuri, 19 martie 2008

Legea chiriilor sau cum in Romania nimic nu iese bine

Nu imi dau seama cum conducatorii nostri, chiar cand pretind ca au intentii bune, fac legi proaste.
De dimineatza, citind Cotidianul, imi cazura ochii pe un articol privind noua lege a chiriilor.

Evident, si acesta lege nu are ca scop imbunatatirea vietii romanasilor ce vor sa isi traiasca viata linistiti.
Despre criza spatilor locative s-a vorbit, se vorbeste si inca se va mai vorbi o perioada, pentru ca de rezolvat sigur va mai trece multa apa pe Dambovita, pana sa se rezolve.
Dar ce sa facem noi daca nu sunt case, bani sa isi cumpere oamenii, oricum nu sunt , pai hai sa incercam sa restrictionam si piata chiriilor, asa pana la urma o sa fie clar cine o sa reuseasca sa locuiasca in casa si cine stea cu vaca in cort.

Perioada minima de inchiriere trebuie sa fie de un an, pai si studentii care vor sa nu stea in jeg in camine si vor chirie doar pe 6 luni, ce o sa faca o sa dea banii pentru un intreg an, chiar daca nu au nevoie? Aceeasi situatie se aplica si oamenilor de afaceri care nu vor sa stea la hotel si isi schimba resedinta doar pe perioade scurte de 2, 3, 4 luni pe an.
Perioada de preaviz la incheierea contractului trebuie sa fie de 6 luni. Ce tare, sa luam un exemplu o tanara familie, cu eforturi se inhama la un credit pentru casa si vor sa se mute, dar nuuu, ei trebuie sa fi anuntat inainte sau sa plateasca cele 6 luni, oricum numai sa nu le fie bine.
Suprafetele ce pot fi scoase pentru inchiriere trebuie sa respecte niste limite. Astfel, pentru garsoniere 18 metri patrati, apartamente cu doua camere, 30 de metri patrati iar cele cu trei camere 40 de matri patrati.

Rezonabil ai zice, european, civilizat. Dar in Parlament s-a uitat de apartamentele confort doi sau trei , care sunt cu adevarat meschine dar care sunt predominante ( evindent cand stai in vila la Snagov nu ai de unde sa stii cum este in Militari sau in Berceni ). Si chiar asa meschine sunt mai cautate deoarece intretinerea pentru acestea este mai mica.
Sa traiti bine.. daca puteti.

marți, 18 martie 2008

9800 GX2 sau gaming la superlativ


Via Andrei aflam pe larg povestea lansarii pe piata a celor mai noi placi video: 9800 GX2.
Evident pretul lor acum este prohibitiv pentru multi, dar tot la fel de multi se vor gasi dispusi sa dea banii pe noile placi si sa se bucure de toata puterea oferita de acestea.
Autorul materialulului initial spune " ... din testele pe care le-am vazut pe alte site-uri,acest model este ,alaturi de 3870 X2,cea mai puternica placa a momentului.Nu voi incerca sa dau un verdict clar,tocmai datorita faptului ca aceasta placa nu a fost testata suficient.Dar voi reveni cu alte comentarii si cu o serie de imagini care vor clarifica aceasta problema."

Pentru detalii complete cititi : "NOILE 9800 GX2 AU FOST LANSATE OFICIAL".

Yahoo afirma ca oferta Microsoft este prea mica


Yahoo a prezentat in acesta saptamana o strategie de dublare a fluxului financiar, urmand ca pana in 2010 sa obtina venituri de 8.8 miliarde de dolari.
Oficialii anuntau ca acest plan era gata din Decembrie, iar ca oferta , nesolicitata, a Microsoft, subestimeaza mult valoarea companiei.

In tot acest timp, Google achizioneaza Doubleclick , sufland continuu in ceafa Microsoft.

Pana cei de la Yahoo vor cadea sau nu la o intelegere cu Microsoft, eu le recomand sa mai urmareasca acest clip, poate totusi le vin ceva idei :P.

luni, 17 martie 2008

Proiectul Netcity in ochii Comisiei Europene

S-a mai discutat de acest proiect, pentru cei care totusi nu stiu NetCity este o retea informatica, prin fibra optica, ce va cuprinde tot Bucurestiul si va gestiona tot ce inseamna comunicatii.
In urma licitatiei proiectul a fost concesionat catre compania UTI Systems.
Comisia Europeana a devenit ingrijorata de acest proiect , analizand daca implementarea acestuia nu va avea implicatii asupra competitiei din piata.
Oficialii romani au declarat ca vor trimite comisiei intreaga documentatie a proiectului NetCity pentru analiza.
Sursa Hotnews.
Pana la implementarea NetCity eu inca astept momentul in care, poate intr-un poiect de mai mica amploare tot orasul asta va avea internet wireless de calitate, chiar daca si contra cost.

Statia de metrou Piata Bucur Obor inchisa pentru doua luni

Primaria Municipiului Bucuresti, ca urmare a lucrarilor de modernizare din zona Bucur Obor, a cerut companiei Metrorex, ca statia de metrou Bucur Obor sa fie inchisa.
Astfel, in perioada 22 martie - 25 mai cine are treaba in acea zona va trebui sa coboare fie la statia Stefan cel Mare, fie la Piata Iancului si de acolo, pe jos sau cu RATB - ul, sa ajunga la destinatia dorita.
Ca de fiecare data cand sunt probleme cu metroul, oficialii RATB anunta ca vor suplimenta liniile supraterane, pentru a prelua incarcarile.
Realitatea , de acesta data, este cel putin albastra . In zona nu mai exista tramvaie ( motivul petru care se inchide si statia) , iar din cauza lucrarilor la linie si carosabil, traficul este sugrumat, asa ca va sfatuiesc, daca aveti treaba pe acolo, mergeti pe jos, este singura metoda sa n intarziati sau sa va imbolnaviti de nervi.