sâmbătă, 9 august 2008

Noi fite sau tulburari psihice: urechi de elf si tatuaje in relief?


"Rasfoind" articolelel de pe ziare.com imi picara ochii pe un articol ce are catema noile chichite in materie de chirurgie estetica ale unui doctor,evident, din USA.
Am aflat ce acum sunt la moda "urechide de elf" iar ca deja banalele tatuaje au atins un nou nivel, oamenii "in trend" facandu-si tatuaje in relief.
Referitor la "urechile de elf" acestea implica taierea unei parti din ureche, astfel el devenind ascutite si departarea lor de cap. Procedura este ireversibila dar dupa spusele excentricului doctor ( excentric a se citi ciudat) " interventia contribuie la perfectionarea auzului si imbunatateste experienta muzicii".
Banalul tatuaj este complet demodat acum ce iti poti dori maimult ca un "basorelief" sa iti apara direct pe umar... sau alta parte a corpului.
Cum se face? Pai foarte simplu sub pilea vopsita se introduc bile de rulmet (la noi in penitenciare se face de mult asta, chiar daca nu sub tatuaje ci prin alte parti). Astfel te poti alege cu o super fita de desen in relief sau, dupa caz, cu o infectie de toata frumuseata , in majoritatea cazurilor acestea fiind respinse de organism.
Daca doriti sa cititi tot articolul, uite aici.

Masina visurilor mele

O noua leapsa primita de la Sorin.
Dupa cum probabil s-a vazut, sunt fan Honda.
Evident masina visurilor mele este o Honda.. mai exact doua ( nu zice in leapsa ca nu am voie sa am doua:P).
Leapsa o dau si eu mai departe la cine doreste sa o ia.

Honda Accord














Honda CRV

DSC-H50, noul meu aparat foto


Acum o vreme va spuneam ca vreau sa imi schimb aparatul foto.
astfel , la sfarsitul saptamanii trecute l-am si achizitionat. Acum am o frumusete de DSC-H50, vechiul Canon A400 retragandu-se din activitate.
Am citit destule despre aparat inainte si am consultat destule pareri, dar pana nu pui mana efectiv pe el ( mai ales daca nu ai cunostinte cel putin medii despre fotografie) e greu sa intelegi ce si cum face.
Cu toate ca aparatul nu face parte din familia DSLR-urilor si nu este nici pe departe un aparat profesional, daca nu stii ce sa faci cu el mai bine il lasi pe modul auto, atunci va sti el ce are de facut.
La capitolul reglaje manuale... ofera mult mai multe decat stiu eu sa folosesc doua dintre functii fiind setarea timpului de expunere sau valoarea aperturii.
Un plus pentru neinitiaiti este ca in meniu, o data cu selectarea uneia sau alteia dintre functii, in partea de jos a ecranului de 3", sunt explicate, astfel iti poti da seama ce si cum setezi.
Pe scurt, sunt cel putin incantat de aparat si acum urmeaza doar sa invat sa il folosesc asa cum trebuie.
O sa revin cu poze.

miercuri, 6 august 2008

SERVICE... mai bine nu

De cand lucrez in comertul de IT am fost disperat de atitudinea oamenilor de service.
Oricat se chinuie un magazin sa fie atragator si sa aiba servicii bune, cand e vorba de service o dau cu oistea in gard.
La fel am auzit (nu stiam pana acum) si de situatii in serviceurile auto, ca te fura, ca iti folosesc masina , ca schimba piese bune pe motiv ca sunt defecte si multe altele.
Saptamana trecuta am avut o belea cu o oglinda exterioara rupta si cu care m-am programat la service sa fie schimbata.
Cu masina nu am fost eu ci Mioara, cand se intoarce , oglida era perfect montata cu toate functiile operationale. Mai nasol cand m-am uitat la fata interioara a usii.

Cotiera (zona in care se imbina doua parti de plastic) era lovita si rupta, fiind vizibila incercarea de desfacere cu o surubelnita (probabil pentru a face legaturile la circuitul electric).
Normal, au urmat reclamatii telefoane mailuri poze, adik exact ce vad toata ziua, am ajuns sa fac si eu exasperat de indolenta unui "nea caisa" din service pe care il doare la basca ca eu am si platit masina aia.

De rezolvat s-a rezolvat pot spune, urmeaza sa duc iar masina la service sa ii schimbe modulul afectat, evident pe banii lor.
Ce e mai interesant este explicatia primita, printre scuzele ce au tot curs," avem un baiat nou si nu intreaba daca nu stie si trage de ele asa in nestire.."
Ce ma fac daca tot el face si urmatoarea interventie.. plec cu mansa in loc de volan???