miercuri, 20 februarie 2008

Fidel Castro renunta dupa 47 de ani la conducerea Cubei


Cel mai longeviv dictator comunist a renuntat la functia de conducere a statului cubanez in urma unor probleme de sanatate ce l-au tinut departe de scena politica peste 1 an si jumatate.
Sursa Hotnews.
Dupa ce o viata intrega a condus Cuba in numele "poporului" catre idealurile socialiste, El lider maximo" preda putearea, evident nu poporului, ci fratelui sau Raul Castro. Pe scurt, acum in Cuba s-a instaurat un stat monarhico-comunist (daca poate exista asa ceva), instituindu-se o linie monarhica castrista.
Daca sperati ca acesta schimbare sa duca la o noua perestroika sau vreun comunism cu "fata umana" va recomand sa nu va avantati prea tare.Oricat de ciudat ar parea, Fidel chiar avea sustinerea unei parti a populatiei (de altfel si Ceausescu ii avea si inca ii mai are pe cate unii), mai putin cei care se ineaca incercand sa fuga in SUA si nici nu se prea omoara cu revolutiile si asa ei sunt intr-o continua revolutie socialista.

4 comentarii:

Unknown spunea...

A fost un dictator...dar a tinut la poporul sau.....S-a razboit cu multi:)

George Chiriacescu spunea...

mai daca tu crezi ca pentru cubanezi a facut el "marea revolutie"... eu nu mai spun nimic , dar daca extrapolam insemna ca si Ceausescu a "construit socialismul" ca romanii sa fie fericiti... ma sorine ma omori :))

Anonim spunea...

Era evident de cand s-a imbolnavit prima data ca nu va mai reveni.....pacat ca nu se intrevede nimic bun pentru cubanezi.....

Anonim spunea...

Cum bine ziceau baietii de la Rezistenta : Cand incepi sa te umfli si sa puti, e timpul sa renunti la presedintie si la viata de altfel.

Ma surprinde viziunea romantizata a unora. Fidel Castro a fost un individ mediocru intelectual. Revolutia lui inititala a fost o chestie ok (de la studentii care alfabetizau populatia pana la firmele americane) doar ca a degenerat intr-o revolutie socialista si ulterior in macel si deportari in urma vizitei unui Ministru de Externe rus. Pentru o perioada Rusia a facut ce a vrut cu tarisoara lui Castro si cu el asijderea.