luni, 23 iunie 2008

Internetul si copiii


Internetul a fost inventat pentru ca libertatea de exprimare , de informare sa devina reala. Tipul si spatiul au cu totul alte valente pe internet si nu exista limita de varsta sau de alta natura pentru a putea intra si rasfoi ce iti trece prin cap.
S-a dovedit ca au un succes fantastic siturile unde se sheruiesc poze , se dau comenturi... gen Hi5. Este ceva rau la acest tip de site? Nu , nici pe departe dar toata lumea avand acces la ele (doar suntem pe internet) au ajuns sa fie populate de fiinte cel putin dubioase.
Reactia normala sunt siteuri gen cocalari.com sau pitzipoanca.org care satirizeaza valorile promovate de o parte dintre cei ce isi posteza fotografiile.
Acum discutii pe tema manelistilor care se chinuie sa epateze pe Hi5 nu isi au rostul, dar, pe cele doua siteuri de mai sus au aparut un set de fotografii care ar trebuii sa reprezinte un adevarat semnal de alarma.
Mai exact copii, baieti si fete, sub 11 - 12 ani care isi posteaza poze care nu au nici o legatura cu varsta si preocuparile normale ale unor copii, baietei care beau bere in baie, fete ale caror poze presuoun ca fac deliciul pedofililor, si toate acestea nu ca ar fi fost fortati dar asa considera ca sunt "pe trend".

In presa reactia a fost taman pe dos de cum ma asteptam. Au inceput sa acuze siteurie de promovare a deviatiilor sexuale si nici pe departe sa semnaleze jegul in care a ajuns educatia parentala din Romania.
Concluzie la acest articol nu am, nu stiu ce as putea sa spun, ca suntem in cacat mie imi este foarte clar, daca o sa si iesim.. imposibil nu este, dar cu cine??? Singurul lucru pe care il sper este acela ca majoritatea parintiilor sa isi supravegheze copiii, ca parintii nu au uitat sa fie parinti si ca se vor acupa de educatia copiilor mai atent decat acum.

Niciun comentariu: