sâmbătă, 26 aprilie 2008

4,3,2


Dupa destul timp de la lansare, am apucat sa vad si eu vestitul film "4 luni, 3 saptamani si 2 zile".

Desigur, palmaresul acestui film este impresionant , cu toate acesteastea filmul este slab (in ciuda subiectului foarte dur) si extrem de prost realizat tehnic.

Sa ma explic.

Tema filmului este comuna pentru toti cei ce au trait epoca ceausista. Episodul acesta este traumatizant pentru o femeie (sau barbat cu capul pe umeri) in orice conditii sau epoca s-ar produce.
Poate parea ciudat dar nu subiectul m-a miscat, cat comportamentul personajelor secundare (vezi receptionerele) care inca se intalneste din belsug la noi (chiar nu s-a schimbat nimik de 20 de ani ?!)
Iar cea mai mare hiba a acestui film este sonorul... Toate filmele romanesti, in orice perioada au fost facute au un sunet foarte prost, daca da drumul la apa la dus sari din fotoliu si dai televizorul incet, daca este o scena cu un dialog, dai la maxim sonorul si te asezi pe jos langatelevizor, doar doar auzi ce spun iar aca dialogul este in strada...mai bine renunti, zgomotul de fond acopera totul.


Eu unul am fost dezamagit de realizarea acestui film dar pentru cei totusi pasionati de filmele romanestomoderne recomand cu caldura "Occident" tot al domnului Mungiu , "Hîrtia va fi albastrã" (2006) regia Radu Muntean sau "California Dreamin' (Nesfarsit)" (2007) al regretatului Cristian Nemescu.

Niciun comentariu: