miercuri, 19 martie 2008

Legea chiriilor sau cum in Romania nimic nu iese bine

Nu imi dau seama cum conducatorii nostri, chiar cand pretind ca au intentii bune, fac legi proaste.
De dimineatza, citind Cotidianul, imi cazura ochii pe un articol privind noua lege a chiriilor.

Evident, si acesta lege nu are ca scop imbunatatirea vietii romanasilor ce vor sa isi traiasca viata linistiti.
Despre criza spatilor locative s-a vorbit, se vorbeste si inca se va mai vorbi o perioada, pentru ca de rezolvat sigur va mai trece multa apa pe Dambovita, pana sa se rezolve.
Dar ce sa facem noi daca nu sunt case, bani sa isi cumpere oamenii, oricum nu sunt , pai hai sa incercam sa restrictionam si piata chiriilor, asa pana la urma o sa fie clar cine o sa reuseasca sa locuiasca in casa si cine stea cu vaca in cort.

Perioada minima de inchiriere trebuie sa fie de un an, pai si studentii care vor sa nu stea in jeg in camine si vor chirie doar pe 6 luni, ce o sa faca o sa dea banii pentru un intreg an, chiar daca nu au nevoie? Aceeasi situatie se aplica si oamenilor de afaceri care nu vor sa stea la hotel si isi schimba resedinta doar pe perioade scurte de 2, 3, 4 luni pe an.
Perioada de preaviz la incheierea contractului trebuie sa fie de 6 luni. Ce tare, sa luam un exemplu o tanara familie, cu eforturi se inhama la un credit pentru casa si vor sa se mute, dar nuuu, ei trebuie sa fi anuntat inainte sau sa plateasca cele 6 luni, oricum numai sa nu le fie bine.
Suprafetele ce pot fi scoase pentru inchiriere trebuie sa respecte niste limite. Astfel, pentru garsoniere 18 metri patrati, apartamente cu doua camere, 30 de metri patrati iar cele cu trei camere 40 de matri patrati.

Rezonabil ai zice, european, civilizat. Dar in Parlament s-a uitat de apartamentele confort doi sau trei , care sunt cu adevarat meschine dar care sunt predominante ( evindent cand stai in vila la Snagov nu ai de unde sa stii cum este in Militari sau in Berceni ). Si chiar asa meschine sunt mai cautate deoarece intretinerea pentru acestea este mai mica.
Sa traiti bine.. daca puteti.

5 comentarii:

Unknown spunea...

Domn JORJ...eu ce-am avut de spus despre cretinii, idiotii, bulangii, jegosii, nesimtiti din parlament ...le-am zis in gand.

Andrei spunea...

Daca ideile lor ar putea fi laudate as fi primul..... Asa sunt primul care ii face idioti si prosti in toata regula.

Anonim spunea...

Niste nenorociti!!!! Iti dai seama ca ei cand fac un pachet de legi nu se gandesc decat cum sa le iasa lor mai multi bani in plus nu sa le faca un bine romanasilor care si asa isi duc zilele cu greu.
Nu-i asa ca pana la urma se merita sa pleci din tara asta de kkt ca oricum pentru noi tinerii nu exista nici un viitor stralucit aici.
Sa ramana ei aici si cu legile lor tampite.

Anonim spunea...

Ptiuu... ce carcotasi sunteti! In loc sa apreciati ca oamenii s-au scremut ani de zile pentru o lege, pentru ca voi sa o duceti, pardon, sa o carati mai bine...
O sleahta de clevetitori si venetici.. nu va place painea? haliti cozonac!

George Chiriacescu spunea...

mai alex decat cozonac dasta.. =)) mai bine lasa:D