duminică, 17 februarie 2008

Kosovo - cel mai nou stat de pe harta Europei


Dupa ce in urma cu ceva ani americanii au legat democratia de bombe si le-au arucat in cap sarbilor, azi provincia Kosovo si-a proclamat oficial independenta devenind stat de sine statator.
Evident ca problemele nu se termina aici, presedintele sarb Boris Tadicia a declarat ca statul sarb nu va recunoaste niciodata un "stat fals" si ca va incerca pe toate caile diplomatice sa obtina anularea declaratiei de independenta.
In tot acest timp la Pristina oamenii au iesit pe strazi de bucurie, incingand hore.
Dar problemele nu se termina aici, marile puteri sustin independenta noului stat SUA, Marea Britanie, pe cand Rusia si Serbia se opun cu inversunare.
Daca erati curiosi Romania se va opune si ea si nu va recunoaste noul stat.
Sursa Hotnews.
Parere personala: Balcanii nu se vor linisti niciodata, decat daca dispar sub ape...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Addena la parerea personala : Sau daca mai apare vreun imperiu care sa-i incorporeze cu totul :)

Anonim spunea...

Mie mi se pare hotararea recunoasterii Kosovo ca stat independent,cea mai proasta care ar fi fost de luat din mii de alte variante...Ideea e asa....de ce sa nu fie si Harghita si Covasna provincii independente..ca doar in Harghita sunt cam 14% romani,iar in Covasna stam ceva mai bine...23%..romani.Vreau sa subliniez faptul ca ceea ce s-a intamplat acum a creat deja un precedent...si daca stai intr-adevar sa naalizezi problema poti vedea consecintele nefaste ale acestu lucru...Dar asta..e ca acum un secol intai Marile Puteri...si ce mai conteaza cine e dupa...niste statulete...sau mai bine zis:satulete.

Unknown spunea...

Mare dreptate are anonim. Deja stam pe un butoi cu pulbere. Nu degeaba a zis Nostradamus ceva legat de un al 3-lea conflict in balcani. Sper sa se rezolve pasnic toata aceasta problema.