joi, 17 ianuarie 2008

iPhone - o poveste veche

S-a scris mult mult prea mult despre acest telefon. Toata lumea il astepta cu sufletul la gura, si pana la urma a aparut, dar ati auzit voi ca indeplinirea unei dorinte sa fie fara batai de cap? Va spun eu, nu.
A aparut dar blocat in reteaua de telefonie AT&T, oricum a fost un succes.
Urmatorul pas a fost penetratea pietei in Europa si de aici a inceput o intreaga nebunie in online-ul romanesc.
Unele companii au inceput sa il comercializeze... decodat. (si in Europa Apple isi aplica politica de a vinde produsul exclusiv printr-un operator de telefonie mobila), altele au dat comunicate in care infierau aceasta practica, ca fiind drept imorala.
Dupa ce au terminat sa se certe astfel companiile iar clientii sa isi dea cu parerea pro sau contra, fara a reusi sa se ajunga la vreo intelegere , subiectul s-a stins.
Lumea a cumparat linistita iPhone, de la magazine online, okazii.ro sau din strainatate, clientii au fost si sunt de la persoane publice, renumiti oameni de afaceri, la anonimi, la angajatii firmelor ce infierau activiatea de comercializare a aparatelor decodate(sau poate ei le folosesc in retelele americane, franceze sau engleze de telefonie), etc.
Azi in schimb reapare discutia despre politica de vanzare Apple in Europa a telefonului minune, la cel mai inalt nivel: Parlamentul European. Sursa acestei stiri euractiv.ro
Astfel pe scurt in europa politica Apple va trebui sa fie schimbata deoarece nu se supune legislatiei Europene.
In incheiere tin sa reamintesc ca legislatia din Romania Ordonanta nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 212 din 28 luna 1992) interzice conditionarea vanzarii unui produs de achizitionarea de catre client a unui alt produs sau serviciu.

Un comentariu:

Unknown spunea...

In primul rand, produsul nu este atat de smecher pe cat se spune. Apple adopta o politica proasta. Nu stiu ce vor ei dar in stilul asta chiar nu ma pasioneaza. In Romania este mancatorie. Daca cineva ajunge sa faca ceva inedit, se cauta scuze si se critica. Cine s-a zbatut sa aduca acest produs in tara, a reusit. Cine nu s-a zbatut, s-a limitat la a da cu "clanta". Felicitari Jorj de articol, tot asa inainte