miercuri, 12 martie 2008

Summitul NATO Bucuresti 2008 - Romania sub asediu?



Anul acesta, stiti foarte bine, in perioada 2-4 Aprilie, la Bucuresti se va tine Summitul NATO.
Desigur este un eveniment si politic si militar important. Asadar, Romania se pregateste asiduu pentru a preintampina orice eventuale atentate sau manifestari de strada antiglobalizare, ce ar putea aparea.

Masurile de securitate sunt cele mai diverse: traficulaerian este restrictionat, Aeroportul International Otopeni va prelua tot traficul aerian civil, ramanad ca Aeroportul "Henri Coanda" sa preia traficul aerian ce are legatura cu summit-ul,vor exista zone in Bucuresti unde vor aparea restrictii de trafic, parcare sau pietonale, rute ocolitoare sau culoare unice.
Asta va da si mai mult peste cap traficul in Bucuresti in acea perioada , dar eu zic ca este un rau necesar si ca este important sa intram pe harta lumii cu intalniri de acest gen.

Pentru o informare completa asupra masurilor de securitate a fost lansat siteul Summit Bucharest .Tot pe acest site se vor anunta culoarele unice, restrictiile de trafic, parcare sau pietonale si rutele ocolitoare.

Numele Institutiilor implicate, ofera o imagine de ansamblu asupra seriozitatii cu care este abordata problema securitatii in timpul summit-ului:

- Ministerul Apărării
- Ministerul Internelor şi Reformei Administrative
- Serviciul de Protecţie şi Pază
- Serviciul Român de Informaţii
- Serviciul de Informaţii Externe
- Serviciul de Telecomunicaţii Speciale
- Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS)

Trupele implicate se antreneaza continuu pentru ca in timpul evenimentului sa poata preintampina orice situatie neplacuta.
In acest moment, codul pentru nivelul de alerta terorista in Romania este Albastru - Precaut

La final o sa va pun la dispozitie cateva imagini de la diferitele actiuni sau antrenamente ale fortelor enumerate mai sus.

Sursa siteul ofical summitului.

Niciun comentariu: